Skip to main content

Over het algemeen geldt dat bij het combineren van wijn met eten dat de smaken met elkaar in balans zijn. Een delicaat vis- of kipgerecht gaat bijvoorbeeld goed samen met een licht pittig wit zoals Pinot Grigio of Chenin Blanc. Als je prime rib, ham of lamsvlees met even rijke kanten serveert, wil je misschien een meer assertieve, krachtigere rode wijn zoals Malbec of Cabernet Sauvignon.

En als je gaat voor de gourmet, daar past meestal een mooie Pinot Noir of Gewürztraminer bij. Om deze keuze iets makkelijker voor je maken kan je gebruik maken van onze wijn keuzehulp selector. Jij geeft aan wat erin je gerecht zit en tada een selectie aan wijnen word gepresenteerd.

Uiteraard kunnen we niet alle gerechten in onze wijn keuzehulp selector opnemen, maar we hebben ons best gedaan. We hebben een selectie gemaakt van de hoofdingrediënten van het gerecht. Deze zijn onder te verdeelt in weekdieren (bijvoorbeeld oesters of coquilles), vis, schaal-en schelpdieren (bijvoorbeeld kreeft, krab of garnaal), kip, varkensvlees, roodvlees (bijvoorbeeld rundvlees, lamsvlees of hertenvlees), gerookt vlees (bijvoorbeeld salami, bacon, vleeswaren of ham) en sterke marinades (barbecue, terikyaki of overige marinades).

Leave a Reply